Wie: Scouts
Tijd: 13.00 tot 17.00 uur.
Lokatie: Clubhuis Hoge Limiet
Aanvullende info:


Beste Scouts en Leiding.

Op zaterdag 22 november is het zover, de kookwedstrijden voor de regio Rond de Rotte vinden plaats. Via deze brief willen we jullie uitnodigen hiervoor.

De kookwedstrijden vinden plaats bij Scoutinggroep Klaas Kitten Groep. Het adres is Hoge Limiet 186-190 in Rotterdam. Het begint om 13.00 uur en duurt tot 17.00 uur.

  • De bedoeling is dat jullie per patrouille/bak een hoofd en een nagerecht maken. Dit moet genoeg zijn om met 2 personen van te eten. Er zitten echter wel een paar regels aan vast:In het hoofdgerecht moeten gehakt en bonen zitten. (wat voor bonen dit zijn maakt niet uit, sperziebonen, bruine bonen, tuinbonen enz.)
  • In het nagerecht moet fruit zijn verwerkt. (wat voor fruit maakt niet uit)
  • Alles moet ter plekke klaar gemaakt worden (er mogen dus geen taarten of cakes van huis worden meegenomen)
  • Er is een vast budget per patrouille/bak. Hieraan dient iedereen zich te houden. Dit bedrag is 10 euro per patrouille/bak. Minder mag altijd, meer niet.
  • Bij je gerechten verzin je een verhaaltje en je maakt een menukaart.

Het thema van dit jaar is Expeditie Ghana. Het verhaal en je menukaart zijn gebaseerd op dit thema. Probeer dit goed te laten zien.

Jullie worden beoordeeld door een jury. Deze jury zal niet alleen het eten proeven maar ook rondlopen en kijken hoe het gaat met het voorbereiden van het eten, de hygi├źne en meer van dat soort dingen, we verklappen natuurlijk niet alles.

Ook 1 van de belangrijke dingen is dat jullie koken op houtvuur. Denk daar dus aan bij het bedenken van je menu. Je kookt met 2 groepjes op 1 stookbak.

Wij als leiding zorgen voor de stookbakken en het hout. Jullie zorgen zelf voor de boodschappen, je kookgerei en uiteraard voor een leuk en gezellig humeur.

Bij slecht weer horen jullie een week van te voren of het wel of niet doorgaat.

Wij hopen jullie zo voldoende te hebben geïnformeerd.

Mochten er nog vragen zijn kunnen jullie altijd mailen .


Naar overzicht

Kom je kijken?

Draai een dagje mee

Muziek maken, sportieve dingen doen, hutten bouwen en vooral veel lol maken met vrienden en vriendinnen?
Kom kijken

Facebook