Expeditie Austerlitz

De explorers van de Klaas Kitten Groep zijn door de jaren heen al een aantal keer op Expeditie Austerlitz geweest. Expeditie Austerlitz staat voor survivalprogramma’s; uitdaging en doorzettingsvermogen, volhouden, je moet het kunnen! Survival met enige luxe uiteraard (we blijven explorers), maar we proppen in zo'n weekend zoveel scouting activiteiten dat je tot op het tandvlees moet gaan om 's avonds nog wakker te blijven bij het kampvuur!

Expeditie Austerlitz is geïnspireerd op de vroegere Commandokampen van de Klaas Kitten Groep. Als we de verhalen van toen mogen geloven, kwam men nog wel eens in een militaire oefening terecht. Ze vonden plaats in Austerlitz en draaiden om het behalen van het 'commandolintje'. Op en rond de Leusderheide, nu nog steeds militair oefenterrein, vonden de activiteiten plaats. Om ‘oude tijden te doen herleven’ kwamen in het najaar 2000 ideeën voor een alternatief weekend, meer in de geest van de ‘survival’ en ‘expeditie robinson’. Het commandolintje is een survivorlintje geworden. 

046cd1d161ec8de3110b2797e588de4d.jpg  

De organisatie van Expeditie Austerlitz bestaat uit trainers. De eerste expeditie werd georganiseerd door de trainers; Mr. Green, Mr. Brown, Mr. Yellow en Mr. Orange. Een nieuwe trainer kiest een nieuwe kleur (Mr. Black mag niet).

Ben jij klaar voor expeditie Austerlitz? Lees hieronder alles over voorgaande expedities (klik op het logo voor het verslag).

     

Kom je kijken?

Draai een dagje mee

Muziek maken, sportieve dingen doen, hutten bouwen en vooral veel lol maken met vrienden en vriendinnen?
Kom kijken

Facebook