Welpen

Welpen

Leeftijd: 7 - 11 jaar
Opkomsttijden: zaterdag 09.45 - 12.00 uur

Scouting Welpen Wolf

Scouting is voor stoere jongens en meiden! Ben jij tussen de 7 en 11 jaar oud en hou je ervan lekker buiten te ravotten? 

De welpen van de Klaas Kitten Groep Rotterdam verwelkomen je graag in hun horde!  

De welpen spelen samen met andere in de rimboe. Hutten bouwen, takken slijpen en al je energie kwijt raken tijdens een van de bosspellen waarbij je de tikkers moet zien te ontwijken. Onder takken door, over boomstronken springen of juist heel stil door het bos heen tijgeren zonder een takje te laten kraken. Bij de welpen is het altijd spannend!

Bij de welpen leren kinderen niet alleen te spelen in de natuur, ze leren het te respecteren en bestuderen wat er allemaal te vinden is. De welpen leren zich persoonlijk te ontwikkelen door samen te werken met andere, bij te dragen aan dagelijkse klusjes en mee te spelen aan de hand van verschillende thema’s. 

Elke zaterdag ochtend hebben de welpen de grootste lol! Sporten, speurtochten lopen en ook wel eens iets creatiefs, je beleeft het bij de welpen!  Kom je een keertje kijken?

Jungleboek

Klaas Kitten Welpen Mowgli

In de jungle van India groeit Mowgli op bij de wolven. Hij is nooit bang en begrijpt de talen van alle dieren. De wetten van de jungle kent hij allemaal. Alleen... Shere Khan, de tijger, trekt zich helemaal niets aan van deze wetten. Hij wacht zijn kans af om Mowgli te grijpen, hij heeft een hekel aan de mensenwelp. Op een dag heeft hij Mowgli te pakken. Net op dat moment komt Shanti aan met de ‘rode bloem’ en vlucht de grote en sterke tijger weg. Shanti komt uit Haveli, het mensendorp aan de rand van de jungle. Na hun eerste ontmoeting is Shanti vaak in de jungle. Ze leert van Mowgli en Baloe één voor één de wetten van de jungle, het is als mens niet altijd makkelijk die te begrijpen. Mowgli leert haar alles wat hij weet, bijvoorbeeld hoe je in een boom klimt en hoe je dieren kan roepen. In de jungle maken Mowgli en Shanti van alles mee. Zo wordt Mowgli aangevallen door de apen, redt Shanti haar broer en wordt er vergaderd over de opvolging van de wolvenleider Akela. Shanti maakt kennis met de dieren van de jungle, zoals Baloe, Bagheera, Chil, Raksha, Jacala, en Rikki Tikki Tavi. Maar, Shere Khan loert nog altijd op Mowgli. Als dat maar goed afloopt...

Leiding

De Welpenleiding heeft een naam van een 'karakter' uit het jungleboekverhaal. Als je meer wilt weten over de Welpenleiding, neem dan een kijkje in het smoelenboek.

Meer informatie?

Ik wil graag een keer komen kijken
Ik wil graag de kosten weten
Ik wil graag lid worden
Ik wil meer weten over de groep
Download onze flyer

Kom je kijken?

Draai een dagje mee

Muziek maken, sportieve dingen doen, hutten bouwen en vooral veel lol maken met vrienden en vriendinnen?
Kom kijken

Facebook