Zomerkamp 2014 - Meppel

Maandag 21 juli 2014

Vandaag begon de dag op de hoge limiet. Het was ontzettend vroeg! Nadat linda geinstaleerd werd, konden we vertrekken. We moesten heeeeeel lang in de auto. Na heeeeeel lang in de auto kwamen we eindelijk in Meppel aan. Het groepje van Eva en Marel raakte nog de weg kwijt. Na aankomst moesten we de koffers naar boven brengen, en de bedden opmaken/het kussen op het bed doen/en de slaapzak. Iedereen had zijn eigen lunchpakket mee genomen, en omdat het regende hebben we dat binnen opgegeten. Pieter had geen lunchpakket, maar hij mocht een boterham van Guus. Na een rondje op het terrein, waarbij we de regels hebben doorgenomen, mochten we zelf buiten spelen. Helaas begon het steeds harder te regenen en dus gingen we binnen spelletjes spelen, aansluitend hebben we met zijn alle kringspelletjes gespeeld. Na moordenaardtje stapte ineens een vreemde oude meneer het lokaal binnen. Hij vertelde ons dat hij samen met Koning Arhtur, opzoek was naar de toverspreuk, deze is in stukjes gescheurd door Ridder Lancelot. Met de toverspreuk kon hij het zwaard weer draagbaar maken, deze was nu namelijk verzwaard. Als Koning Arthur het zwaard dan weer op kan tillen, kan hij Lancelot verslaan, en de macht weer terug nemen. Lancelot bezorgd het land alleen maar slechts toe. Natuurlijk willen wij helpen met het zoeken naar de stukjes toverspreuk. Maar daarvoor moesten wij volgens Merlijn, eerst echte ridders worden, en dus komt hij morgen het ‘Grote Ridders Opleidings Boek’ brengen. Dan kunnen we leren hoe we ridder worden.

Dat was het voor vandaag.

De Hofnarren – Feie, Evi, Eva, Marel & Pieter


Dinsdag 22 juli 2014

Gisteravond gingen we na het eten nog naar het bos. Daar speelden we een spel dat leek op levend stratego maar dan in ridderstijl. Allebei de groepen hebben één keer gewonnen. 

Toen we terug kwamen kregen we allemaal nog wat te drinken en een lekker chocoladekoekje. Daarna mochten we nog even een Duckje lezen, heeft Raksha ons nog voorgelezen en gingen we naar bed.

Vanochtend was de leiding een beetje boos op ons, omdat we hen om kwart over 6 al wakker hadden gemaakt. Daarom moesten we in onze pyjama ochtendgymnastiek doen met Raksha. We moesten rondjes rennen en bij elk nummer dat ze riep moesten we een andere opdracht doen. Bijvoorbeeld knieheffen, hakken-billen, bukken, springen. Dit vonden we niet zo leuk, dus gaan we morgenochtend ons best doen ze niet wakker te maken. Daarna heeft de kookstaf het gelukkig een beetje goed gemaakt met heerlijke havermout bij het ontbijt.

Na het ontbijt kwam Merlijn langs met het ‘Grote Ridders Opleidingsboek’. Raksha las het voor en we besloten als eerst te gaan werken aan ‘sport en spel’. We gingen boogschieten, touwtrekken, blind volleyballen, ringsteken, een hindernisbaan lopen en nog veel meer leuke dingen. Dit vonden we heel erg leuk, maar het was ook heel erg warm. We zijn al bijna echte ridders!

Na de lunch hadden we een rustuurtje, hebben we kaarten naar huis geschreven en een kaart voor Baloe want die is gisteren papa geworden. Daarna stond er een heerlijk koel zwembad voor ons klaar en hebben we lekker met water gespeeld. Toen we daarmee klaar waren hebben we ook nog gedoucht onder de brandslang buiten met zeep. En tot slot hebben we voor het eten (een echt riddermaal) nog het begin van het kamplied geoefend, die is wel een beetje moeilijk, maar ook wel leuk. Wij gaan nu weer buitenspelen, doei!

Ruben, Ben, Lizanne, Rosalie en Natasja

Woensdag 23 juli 2014

Gisteravond gingen we bij het kampvuur zitten en allemaal kringspelletjes doen. Tijdens de spelletjes kwamen er twee ridders langs, die ruzie aan het maken waren over de graal, want de ene ridder die vond de graal wel interessant en waardevol, maar de andere ridder die wilde hem weggooien. Uiteindelijk werd hij toch weggegooid en toen konden wij hem pakken, ook lag er een stukje van de spreuk van Merlijn bij. Dat was voor ons mooi meegenomen. Het duurde even voordat Blub weerwolven had gevonden, maar we konden het toch nog spelen. We moesten naar bed als we af waren.

We begonnen alweer te vroeg met praten dus moesten we weer ochtend gymnastieken met Chikai en Blub. Deze ochtend gymnastiek was een MARTELING!!! Daarna gingen we lekker ontbijten.

We gingen oude ridderspelletjes spelen, zoals spijkerpoepen, snoephappen, koekhappen, ezeltje prik en sjoelen. Koekhappen was natuurlijk het leukst. Daarna lunchen en rustuurtje. Er kwam een ridder genaamd Parcival langs, hij werd achterna gezeten door de bende van Meppel. De bende van meppel had stukjes van de spreuk bij zich, maar helaas gingen ze vier verschillende kanten uit, dus had Parcival onze hulp nodig bij het achtervolgen. Het lukte ons om ze te achtervolgen doordat Parcival gaten in de goudbuidels van de bende had geschoten. Wel was Raksha bijzonder bang tijdens de achtervolging. We hebben goud en drie stukken spreuk gevonden. We hadden de radio aangezet en we moesten een minuutje stilte houden voor het vliegtuig wat neergeschoten was boven Ukraine, dat ging best goed. Nu hadden we tijd om het gebeuren met Parcival te bespreken. We kwamen tot de conclusie dat we nog maar een stukje nodig hebben voor de spreuk. We gingen aanmelden en oefenen voor de bonte avond.

Het avondeten was bijzonder en lekker, de sla smaakte naar zilveruitjes. Tot slot was Raksha erg vervelend met zingen tijdens het schrijven van dit verhaal.  

Donderdag 24 juli 2014

Gisteravond hebben we filmavond gehad, gezellig met zijn allen film gekeken in bed. We keken Robin Hood. Toen de film nog maar net begonnen was werden de oudste welpen gevraagd om te helpen in de keuken. Maar de welpen moesten helemaal niet helpen, want ze werden gedropt! Het was ontzettend spannend, maar uiteindelijk hebben ze de weg terug gevonden. 

Vandaag hadden we ?-dag. Het was een grote verassing want we dachten dat we de hike zouden gaan lopen. We begonnen ook met lopen, maar na 5 minuten stond daar een bus voor ons klaar. Toen reden we naar Slagharen en daar was het super leuk!!!! We zijn in een achtbaan geweest en we zijn heel nat geworden in de splash, vooral Pieter en Feie en Kamiel en ook Vera en ook Blub en Emily ook. Een aantal welpen, onder andere Marel G, Ben en Bart durfden in de vrije val. De welpen durfden zelfs in de achtbaan die over de kop gaat en het reuzenrad dat over de kop gaat! Een aantal hadden daar wel een klein beetje misselijkheid voor over. We moesten elke keer verzamelen bij Randy en Rosie, de twee wasberen van het park. Na deze fantastische dag werden we weer opgehaald door de buschauffeur. Raksha (pannenkoek) was haar telefoon vergeten. Bij aankomst op het kampterrein aten we frietjes, en een ijsje toe. Nu gaan we ons voorbereiden op de bonte avond. 

Bart, Marel, Kamiel, Ynse, Vera & Blub