23 september 2017

Ma’s Kitten-dag 2017


Gepubliceerd door: _ Marnix

Na een zeer geslaagde ‘Ma’s Kitten-dag’ in 2016 was het zaterdag 23 september 2017 weer tijd voor deze jaarlijkse gezellige happening met “moeders” die op een of andere manier verbonden zijn of waren met de Klaas Kitten Groep. Dit jaar lag de organisatie in de deskundige handen van Peggy, Saskia en Corry, en speciaal voor de gelegenheid was heerlijk weer besteld, én dat werd geleverd!

Om 10 uur werd er verzameld aan de Hoge Limiet waar het in tegenstelling tot andere zaterdagen uitgestorven was omdat de meeste leiding zich liet uitdagen op de Scout-In, deze keer in Zeewolde.

Op het terras was het een kakelend weerzien van de ‘oudgedienden van vorig jaar’ en met het kennismakingsspel zaten ook de nieuwelingen er al gauw tussen. Onder het genot van koffie / thee en baksels die absoluut niet zouden misstaan in ‘Heel Holland bakt’, kregen we uitleg over het programma van de dag, werd de groepsindeling bekend gemaakt en werden de dassen uitgedeeld.

We waren helaas ook vandaag veroordeeld tot de waslijn, waar we uit een keur aan activiteiten konden kiezen en zo stempels konden verdienen. Er werd zeer fanatiek gepuzzeld en we leerden dat je met een superrecept van Dreft, maïzena en bakpoeder reuzenbellen kon maken.

Tussen 12 en 1 was het tijd voor de lunch. Met de zon op het terras en na een luid “hap-hap-happerdehap, etc.  deden we ons tegoed aan een overheerlijke lunch. Hierna werden door de diverse groepen nog pannenkoeken gebakken op een waxinelichtje, dasringen geknoopt, het doolhofspel gespeeld, gepionierd met satéstokjes & marshmallows en natuurlijk fikkie gestookt. Tegen het einde van het middag brandde er een heus scoutingkampvuur en werd van ieders meegebrachte noeste arbeid een prachtig dinerbuffet neergezet. De weergoden waren ons nog steeds zeer gunstig gezind en we konden rond het kampvuur genieten van al het lekkers. Hierna werden de stembanden gesmeerd en onder begeleiding van Evelein op gitaar de nodige kampvuurliederen ten gehore gebracht. Onder het genot van een drankje en de frituurkunsten van Mette en Bo is er nog lang nagepraat. Het is de moeders helaas niet gelukt de vertrektijd van hun kroost te evenaren maar we kijken terug op een goed georganiseerde en supergezellige Ma’s Kittendag. De organisatie voor volgend jaar heeft zich al gemeld en we hopen in september 2018  nog meer (nieuwe) Bever-, Welpen, Explo- en Stammoeders te mogen verwelkomen voor een gezellige Ma’s Kittendag.

Jolanda Buijs

Terug naar overzicht

Kom je kijken?

Draai een dagje mee

Muziek maken, sportieve dingen doen, hutten bouwen en vooral veel lol maken met vrienden en vriendinnen?
Kom kijken

Facebook

Gefeliciteerd

23 april
Julian Broere
23 april
Niels Bröker
24 april
Thijn de Groot
26 april
Fenne Frank
3 mei
Marel van Grevenbroek
3 mei
Nadine Wesemann
4 mei
Genevieve Vijverberg
7 mei
Bart Stevens
10 mei
Louise Siemerink