7 oktober 2014

De (hulp)gidsen zetten voor het eerst een tent op!


Gepubliceerd door: Tabaqui

De nieuwe gidsen en hulpgidsen hadden hun spullen nietsvermoedend meegenomen. Wat zij alleen nog niet wisten, niet iedereen bleef slapen! En wat dat alles? Nee! De gidsen en hulpgidsen wisten helemaal nog niet dat zij gids of hulpgids waren! En wat ook zij niet wisten.... ...we gingen kamperen!

De oudste welpen gingen samen met de leiding naar een kampeerveldje bij de Rottermeren. Daar moesten de welpen, naast de tenten van de leiding, ook hun eigen tent op zetten waar zij de nacht in zouden door brengen. Toen de tenten, met wat aanwijzingen van de leiding, door de welpen waren opgezet was het tijd om hout te zoeken voor een lekker kampvuur! Terwijl Rikki en Tabaqui op gasflessen een heerlijk culinair hoogstandje (broodje shoarma) aan het bereiden waren, kregen de welpen wat handige tips van onze nieuwste welpenleiding aanwinst(!) (Nu nog bekend onder de naam Gijs) over kampvuur maken.

Het avondspel was een smokkelspel, tussen de jongens en de meisjes, om de kaarsjes ongezien van Raksha bij Gijs te krijgen om zo punten te scoren. Maar in het bos waren Tabaqui en Rikki als ware krijgers, in de bomen, tussen de brandnetels, op de grond onder de bladeren, om de welpen af te schijnen. Toen Rikki en Tabaqui lekker op dreef waren (er was maar 1 welp ongezien langs!gekomen) begon het zo hard te regenen dat we allemaal doorweekt terug naar het kampeerterrein rende om daar te schuilen in een soort vervallen bouwkeet (Wat gewoon een container met wc's en wasbakken was). Uiteindelijk hebben we heerlijk warm vanuit de slaapzak 2 potjes weerwolven gespeeld!

De volgende ochtend was het natuurlijk tijd om de eigen spullen in te pakken en de tenten af te breken. De welpen braken de kletsnatte tenten af (en ruimen hem volgende week op!), terwijl Tabaqui voor iedereen een overheerlijk gebakken eitje aan het bakken was. Na het ontbijt was het natuurlijk tijd voor corvee en het inpakken de laatste ingepakte spulletjes naar de auto brengen.

Uiteindelijk werden de modderige welpen en bagage opgehaald door de papa's en de mama's, maar niet voordat de leiding nog een laatste verrassing had. De gidsen en hulpgidsen hebben namelijk nog een wel verdiende 'Nachtje kamperen' insigne gehaald!

Wil je de foto's zien? Klik hier!

Terug naar overzicht

Kom je kijken?

Draai een dagje mee

Muziek maken, sportieve dingen doen, hutten bouwen en vooral veel lol maken met vrienden en vriendinnen?
Kom kijken

Facebook

Flickr

Gefeliciteerd

19 00:00:00 november
Luuk de Groot
21 november
Jan van Loenhout
22 november
Michael Pool
3 00:00:00 december
Boaz Compas
4 00:00:00 december
Eline Wesemann
15 december
Floris van Leerdam
17 00:00:00 december
Kasper Janssen
18 december
Marnix Elias
23 00:00:00 december
Vasilios Koulitsas