Overvliegen 2021

Zoals ieder jaar gaan de oudste jeugdleden van de speltak door naar de volgende speltak. Dit jaar is daar weer uitgebreid aandacht aan besteed tijdens het overvliegen in het Argonautenpark. Graag delen wij een aantal leuke foto's met jullie. Voor alle foto's, klik HIER.

Overzichtsfoto
Welpen naar de Scouts
Scouts naar de ExplorersPosted on door Gijs Buijs
>
Overvliegen


Normaal gesproken vindt het overvliegen altijd plaats aan het water in het Indianenpark (ook bekend als het Argonautenpark) waar de overvliegers, onder het toeziend oog van alle ouders, hun oude speltak op gepaste scoutingwijze inruilen voor hun nieuwe speltak. Dit jaar was helaas niet mogelijk om met de hele groep en alle ouders tegelijk op dezelfde plek aanwezig te zijn. Gelukkig hadden de leiding een alternatief plan om het overvliegen door te kunnen laten gaan waarbij de ouders nog steeds konden meekijken!

Dit jaar vond het overvliegen op de Hoge Limiet plaats en er was er zelfs een live verbinding via Instagram aanwezig, zodat de ouders van uit huis toch konden meekijken hoe hun kroos de scoutingbeproevingen doorstonden. Het aantal overvliegmomenten was verdeeld over vier momenten, zodat niet alle speltakken tegelijk op de Hoge limiet aanwezig hoefden te zijn.

De oudste bevers mochten ook dit jaar weer aftrappen. De beproeving begon met het onderdompelen in een klein zwembad waarna zij als echte commando's onder het camouflagenet door naar de welpen toe tijgerden. De overvliegende bevers werden onder luid applaus van de welpen ontvangen. Na de afscheidsopkomst van de oudste welpen, was het ook de beurt aan hen om het parcours te trotseren. Met de welpen aan de ene kant van het parcours en de scouts aan de andere kant, trotseerden ook zij het dompelbad en de tijgerbaan. De overige welpen wilden hen natuurlijk niet zomaar laten gaan, dus werden de overvliegende welpen bekogeld met meel, eieren en vla! Gelukkig werden de vieze welpen wel met open armen door de scouts ontvangen.'s Middags was het de beurt aan de oudste scouts om hun speltak in te ruilen voor de explorers. Ook zij mochten hetzelfde parcours trotseren. De overige scouts en leiding lieten de kans om het hen nog één keer zwaar te maken niet onbenut en er werden zelfs sauzen en knakworsten uit de koelkast en keukenkasten getoverd om mee te gooien. Aan het eind van de tijgerbaan stond een evenwichtsbalk boven een véél te ranzig zwembad klaar voor een extra beproeving. Eén voor één mochten de overvliegende scouts in het midden van de evenwichtsbalk gaan zitten. De explorerbegeleiding stelden elke overvlieger twee vragen, waarna een fout antwoord maar één ding kon betekenen: een ronddraaiende evenwichtsbalk met de bodem van het zwembad als eindbestemming!Als laatste was het de beurt aan de oudste explorers om over te vliegen. Dit deden ze samen met een vijftal leiding en een oud-explorer, want sinds aankomend seizoen hebben we een nieuwe speltak: de roverscouts. Ook deze tien mannen mochten het dompelbad, de tijgerbaan met smurrie-gooiende-achterblijvers en het ranzige zwembad onder de evenwichtsbalk trotseren. Natuurlijk kregen zij ook een fijne extra: komkommersjoelen! De komkommerschijfjes werden als sjoelstenen, over de met yoghurt besmeerde tafels, geschoven met de monden van de overvliegers als mikpunt. Gelukkig voor ons leverde dat meer mooie foto's dan punten op!Wij wensen alle jeugdleden heel veel plezier bij hun (nieuwe) speltak.

Ook benieuwd naar alle foto's van het overvliegen? Klik dan hier.


Posted on door John Dumee
>
KKG iScouting einduitslag

De winnaars van de KKG iScouting zijn:

 1. Margot, welp, met 176 punten
 2. Elker & Jilke, welpen, beide met 144 punten
 3. Ikki, welpenleiding, met 133 punten
 4. Hugo, scout, met 111 punten
 5. Alyssa, welp, met 80 punten

Van harte gefeliciteerd met jullie eindscore!

Natuurlijk willen we alle jeugdleden en leiding die hebben meegedaan aan de iScouting bedanken voor hun inzet.

We hopen dat de iScouting het leed van het missen van de offline opkomsten een beetje heeft kunnen verzachten,
maar gezien de ingeleverde opdrachten, is dat volgens ons wel gelukt!

Wil je nog eens kijken welke opdrachten er allemaal tijdens de KKG iScouting voorbij zijn gekomen? Klik dan hier iscouting-opdrachten.pdf

Posted on door John Dumee
>
KKG iScouting

Door de maatregelen die genomen zijn tegen het coronavirus zijn de opkomsten tot (minimaal) 31 mei afgelast. Gelukkig hoef jij je tijdens de scoutingloze zaterdagen de komende weken nu niet meer te vervelen! 

Elke zaterdag om 09:45 komen er nieuwe opdrachten online (deze blijven het gehele spel beschikbaar) welke je zelf thuis kunt uitvoeren. Natuurlijk hoef je dit niet alleen te doen, want hulp van ouders, vrienden is zeker toegestaan. Sterker nog, je kunt je klasgenoten ook uit nodigen om mee te strijden om de #1 plek, want de KKG iScouting is niet alleen voor KKG'ers of scoutingleden, iedereen mag meedoen!

De opdrachten zijn geschikt voor alle leeftijden. Soms zijn het makkelijke opdrachten en soms zijn het opdrachten waar je even over na zal moeten denken. Voor elke opdracht ontvang je punten, die je overigens niet te zien krijgt. De gene die aan het eind de meeste punten heeft wint de KKG iScouting!

Inleveren
Als je de opdrachten hebt gemaakt kun je ze mailen naar: johndumee@gmail.com
Zet in het onderwerp je naamje speltak én de naam van de opdracht.
Voorbeeld: John, explorers, voorbeeldopdracht

Veel plezier!


Posted on door John Dumee
>
[update] Berichtgeving over het coronavirus en Scouting Klaas Kittengroep

Naar aanleiding van de aanvullende maatregelen van de overheid adviseert Scouting Nederland alle Scoutinggroepen en –organisaties in Nederland om alle activiteiten tot en met 31 mei niet door te laten gaan. Wij hebben sinds de eerste maatregelen de adviezen van Scouting Nederland gevolgd en zullen ook dit advies volgen.

We zullen u zodra er meer informatie is, informeren over de opkomsten na 31 mei 2020. Dit geldt ook voor de zomerkampen. De ontwikkelingen veranderen met de dag, een update over de zomerkampen van de verschillende speltakken zullen wij daarom later geven.

Positief nieuws:

Hoewel wij ons als scouts natuurlijk het liefste buiten begeven stopt scouting niet helemaal. Onze leiding verzorgen waar zij kunnen ook online opkomsten! De speltak leiding zal u/uw kind hier afzonderlijk over informeren. Op deze manier is de zaterdag helemaal niet zo saai!


Posted on door Blub
>
Coronavirus en Scouting Klaas Kittengroep

Op basis van de recente ontwikkelingen rond het coronavirus scherpt Scouting Nederland haar advies t.o.v. Scoutinggroepen en -organisaties in het hele land aan. Wij volgen het advies van Scouting Nederland om de opkomsten en kampen tot en met 31 maart niet door te laten gaan. We zullen u zodra er meer informatie is, informeren over de opkomsten die na 31 maart volgen. 

Daarnaast volgen wij het advies van het Oranje Fonds dat eerder vandaag al gegeven werd. Wij zullen de NLdoet-dag as zaterdag 14 maart niet door laten gaan. Wij zullen binnenkort met een nieuwe datum komen om deze vrijwilligersactie bij de Klaas Kittengroep alsnog door te laten gaan.

Posted on door Blub
>
[Welpen] Zomerkamp #dag2&3

Dag 2, zondag, voor de kookstaf & leiding gaat de wekker iedere ochtend rond een uurtje of 7 á half 8. Snel even douchen, koffie zetten en dan klaarmaken om de kids wakker te maken.

De kinderen waren heerlijk rustig aan het slapen of al even een boekje aan het lezen toen wij de slaapzaal binnen kwamen, heerlijk! De geur van zo'n slaapzaal is altijd een bijzondere belevenis, zelf ruik je er als kind helemaal niks van (weten we uit eigen ervaring), maar als je als leiding binnen loopt is het toch altijd alsof je een muffe middeleeuwse kelder binnen loopt. Snel de ramen open om lekker te luchten!

Na het ontbijt was het tijd voor ons traditionele 'momentje aandacht' we bespreken dan een sociaal maatschappelijk onderwerp. In dit geval had Chikai een super interessant verhaal over de plastic soup in de oceanen. Natuurlijk extra toepasselijk omdat we verblijven in Zandvoort. Het is ook altijd fijn dat wij als leiding tussendoor ook een rustmomentje in kunnen lassen als de kinderen 'rustig' aan het luisteren zijn naar een andere leiding. Mang en ik (Chil) hadden daarop ook besloten om toch de meegebrachte hangmatten maar eens op te hangen! Vanuit de hangmat (bovenop de heuvel bij het kampterrein) konden we mooi meekijken wat de kinderen allemaal aan het doen waren. Hierna speelden we ook nog het levend afvalkwartet.

Na het 'momentje aandacht' was het tijd om het kamplied aan te gaan leren, we maken ieder jaar een kamplied met tekst gebaseerd op gebeurtenissen die gebeuren in / om het kamp. Benieuwd naar het kamplied? Luister dan lekker mee als u uw kind op komt halen!

Toen we even lekker wat gingen drinken kwam er opeens een matroos aangelopen, dit moest wel dé matroos zijn van het schip van de Barones! Hij had de code van een van de slotjes, maar die wilde hij natuurlijk niet zomaar geven, we moesten er iets voor doen. Namelijk een handelsspel. Alle welpen deden super fanatiek mee, toch knap dat er 2 welpen waren die het voor elkaar kregen om met een negatief saldo te eindigen... Gelukkig zaten de dames daar totaal niet mee en konden ze er zelf nog het hardste om lachen!

Avondeten, de kookstaf had weer heerlijk gekookt, punten en strepen (worteltjes en doperwtjes), gebraden worst, aardappels en de overheerlijke kampsalade, dit is een heerlijke salade die de kookstaf (bijna) elke dag maakt. Bij alle welpen (en leiding) valt deze altijd erg goed in de smaak!

Na het corvee en vrij spelen was het alleen toch wel echt tijd om naar bed te gaan... 

Slaaplekker!

Dag 3, hikedag, ik moet zeggen, ik verheug me al ruim een half jaar op deze dag. Want wij weten dat we vandaag met de kinderen een paar super bijzondere dingen gaan doen, dingen waarvan wij weten dat ze dat waarschijnlijk nog nooit gedaan hebben... De hike liep namelijk door de Amsterdamse Waterleidingduinen, een prachtig natuurgebied. En misschien nog wel het allertofste, wilde herten, die je (soms) van super dichtbij kon bekijken, het was warm maar wat zijn we trots op alle welpen, ze waren moe maar ze hebben stuk voor stuk de hike uitgelopen. Tijdens de hike zijn we een aantal (dam)herten tegengekomen, maar ook heuse bunkers! Uiteraard zijn we daar ook nog even in wezen rondneuzen.

Toen we weer terug kwamen op het terrein was het tijd om de kaarten te schrijven, sommige hadden wel 6 kaarten om te schrijven... De meesten hebben de kaarten dus ook nog niet af... Hier hebben ze later deze week nog even de tijd voor om ze af te schrijven. Na een uitputtende dag was het dan ook weer tijd voor een rustuurtje, even weer op adem komen, niet alleen de welpen, maar ook de leiding...

Avondeten was ook weer werkelijk lekker, de kookstaf weet ons elke dag weer te verassen met een lekkere, maar bovendien ook gezonde maaltijd! Dit keer stond Nasi met pikante kip en foe yong hai op het menu. 

Na de corvee was het tijd voor een kampvuurtje, even lekker chillen en weer verder met het aanleren van het kamplied, er was ruimte voor een dansje en een lekker kampvuur meezinglied. Maar na 3 dagen ravotten en spelen in het zand begonnen die welpen toch wel een beetje te stinken... Tijd om te douchen! Waar we normaal wat protest krijgen over het douchen klaagde, tot onze verbazing, niemand over de douche. Dit was natuurlijk ook wel begrijpelijk want per kind kwam er ongeveer een halve zandbak uit hun haren, sokken en tussen de tenen vandaan.

Hierna was het tijd om te gaan slapen en uit te rusten voor de volgende dag.

Tot morgen!

Posted on door Gijs Buijs
>
[Welpen] Zomerkamp #dag1

Rond 7 uur in de ochtend ging voor mij de wekker, rustig wakker worden en nog de laatste spullen inpakken voor zomerkamp! Even rustig ontbijten, spullen in de auto zetten en zelf (fanatiek) op de fiets richting de Hoge Limiet, door de regen... Beetje jammer maar niks aan te doen. In vergelijking met vorig jaar zijn we blij dat er een buitje is tegen de droogte, het belooft deze week namelijk lekker warm weer te worden in Zandvoort.

Om ongeveer 10 uur druppelen de eerste kinderen al binnen, letterlijk, wat het is ondertussen nog steeds niet gestopt met regenen. Alle medische formulieren, OV kaarten en postzegels werden verzameld. Inladen, openen & vertrekken, nog nooit hebben we zo snel ingeladen. Dit kwam natuurlijk door alle hulp van ouders en welpen, maar wij denken toch ook dat het weer wel een 'positieve' invloed op het inpak tempo heeft gehad.

Onderweg in de auto sloeg het weer om, de regen werd naarmate de reis zich vorderde ingeruild voor een heerlijk zonnetje! YES! Aankomst in Zandvoort, vlug even snel een boterhammetje naar binnen schuiven en dan snel alles uitladen, en natuurlijk ook je eigen slaapplek inruimen. Bij sommigen lag alles als vrij snel netjes klaar, bij anderen was er meteen al een bom ontploft en lagen de onderbroeken overal door de hele zaal.

Tijd om het terrein maar eens beter te verkennen, iedereen was wel ergens mee bezig! Was het niet het bouwen van een hut dan waren jullie als gekken van de heuvel aan het afrennen om vervolgens vol met jullie snoet in het zand te duiken... Waar wij als leiding jullie nu niet meer na doen is het toch leuk voor ons om te zien hoe leuk jullie het hebben met lekker 'vies' worden, doet ons ook weer terug denken aan onze welpen tijd ;)

Avondeten: Broodje hamburger! Waar we vorig zomerkamp nog een halve doos overhadden zijn dit jaar alle hamburgers volledig opgegeten! Zelfs de kookstaf was verbaasd over de hoeveelheid eten die jullie weg kunnen werken. Na het avondeten was het tijd voor de corvee. Ik was met de detectives aan de beurt voor de afwas, of beter gezegd de 'afdroog'. Peggy deed de afwas, en de detectives waren druk in de weer met de theedoeken.

Na de afwas was er weer even tijd om vrij te spelen, sommige welpen hadden echt al een heuse hut gebouwd, met plantenbak en al! Maar wat is een kamp nou zonder avondprogramma? Helemaal niks natuurlijk! Tijd om de wandelschoenen aan te doen en een stukje Zandvoort te gaan verkennen. De route liep naar het strand. Ongeveer 10 a 15 minuten lopen door de duinen en langs het circuit van Zandvoort. Op de strand waaide er een flink stevig briesje, of zeg maar gerust een flinke wind. Al het zand dat tijdens het vrij spelen overal bij de welpen terecht was gekomen werd er meteen weer net zo hard uitgeblazen, helaas nog geen tijd om even met de voeten in de zee te gaan, dit bewaren we voor een andere keer. 


Onderweg terug naar het kampterrein vonden we nog een vreemde koffer, we hebben nog geen idee wat we ermee aan moeten, maar hier volgt hopelijk snel meer over! Na een bekertje water bij het vuur was het toch wel echt tijd om naar bed te gaan. Tanden poetsen, plassen, maar vooral voeten wassen... jeetje wat een smeerbende hadden ze gemaakt van hun voeten. Maarja, dat hoort er natuurlijk ook wel een beetje bij! Ikki heeft nog een verhaal aan jullie voorgelezen en de meeste kids vielen al meteen in slaap. Sommigen hadden nog een klein beetje hulp en magie van de leiding nodig ;) Maar ook die welpen zijn uiteindelijk heerlijk in slaap gevallen.

Tijd voor de leiding om de dag te evalueren en de volgend dag voor te bespreken...

Slaaplekker!

Posted on door Gijs Buijs
>
Kampkrant explorerkamp Slovenië

Na een aantal mooie zomerkampacties, waarbij het auto’s wassen toch nog een erg groot succes bleek (wie wast er nou op een zaterdagmiddag een tesla met een schuursponsje?!), hadden we ons zomerkampbudget rond voor onze zomerkampse droombestemming Slovenië. Ruige bergen, watervallen, kloven, meren, beren, kastelen, grotten, unesco steden, zeg maar alles wat padvinders nodig hebben voor een geslaagd zomerkamp! We waren met 15: Niels, Daan, Isaac, Jan, Nathan, Erik, Stijn, Bo, Mette, Borre, Jos, Stefan, John, Armando en Floris.

Verder lezen? De hele kampkrant lees je hier

Posted on door Marnix _
>
Duinenmars 2018

Afgelopen zaterdag zijn de Bevers, Welpen, Scouts en Explorers afgereisd naar Kijkduin om deel te nemen aan de Duinenmars. De Bevers en Welpen hebben 5 kilometer gelopen, de Scouts en de Explorers nog iets verder; 10 kilometer. Bekijk alle foto's van deze zonnige dag op de KKG Flickr!

Posted on door Marnix _
>
Ma’s Kitten-dag 2017

Na een zeer geslaagde ‘Ma’s Kitten-dag’ in 2016 was het zaterdag 23 september 2017 weer tijd voor deze jaarlijkse gezellige happening met “moeders” die op een of andere manier verbonden zijn of waren met de Klaas Kitten Groep. Dit jaar lag de organisatie in de deskundige handen van Peggy, Saskia en Corry, en speciaal voor de gelegenheid was heerlijk weer besteld, én dat werd geleverd!

Om 10 uur werd er verzameld aan de Hoge Limiet waar het in tegenstelling tot andere zaterdagen uitgestorven was omdat de meeste leiding zich liet uitdagen op de Scout-In, deze keer in Zeewolde.

Op het terras was het een kakelend weerzien van de ‘oudgedienden van vorig jaar’ en met het kennismakingsspel zaten ook de nieuwelingen er al gauw tussen. Onder het genot van koffie / thee en baksels die absoluut niet zouden misstaan in ‘Heel Holland bakt’, kregen we uitleg over het programma van de dag, werd de groepsindeling bekend gemaakt en werden de dassen uitgedeeld.

We waren helaas ook vandaag veroordeeld tot de waslijn, waar we uit een keur aan activiteiten konden kiezen en zo stempels konden verdienen. Er werd zeer fanatiek gepuzzeld en we leerden dat je met een superrecept van Dreft, maïzena en bakpoeder reuzenbellen kon maken.

Tussen 12 en 1 was het tijd voor de lunch. Met de zon op het terras en na een luid “hap-hap-happerdehap, etc.  deden we ons tegoed aan een overheerlijke lunch. Hierna werden door de diverse groepen nog pannenkoeken gebakken op een waxinelichtje, dasringen geknoopt, het doolhofspel gespeeld, gepionierd met satéstokjes & marshmallows en natuurlijk fikkie gestookt. Tegen het einde van het middag brandde er een heus scoutingkampvuur en werd van ieders meegebrachte noeste arbeid een prachtig dinerbuffet neergezet. De weergoden waren ons nog steeds zeer gunstig gezind en we konden rond het kampvuur genieten van al het lekkers. Hierna werden de stembanden gesmeerd en onder begeleiding van Evelein op gitaar de nodige kampvuurliederen ten gehore gebracht. Onder het genot van een drankje en de frituurkunsten van Mette en Bo is er nog lang nagepraat. Het is de moeders helaas niet gelukt de vertrektijd van hun kroost te evenaren maar we kijken terug op een goed georganiseerde en supergezellige Ma’s Kittendag. De organisatie voor volgend jaar heeft zich al gemeld en we hopen in september 2018  nog meer (nieuwe) Bever-, Welpen, Explo- en Stammoeders te mogen verwelkomen voor een gezellige Ma’s Kittendag.

Jolanda Buijs

Posted on door _ Marnix
>
Reuzenopkomst Bevers

Afgelopen zaterdag vonden de Bevers een heel groot bed in het beverlokaal. Het bed was van een echte reus die bij ons was komen logeren. Als bedankje voor het onderdak kregen we van de reus een cadeau. We kregen echt reuzensop om reuzenbellen mee te blazen. De Bevers gingen aan de slag en wat konden ze het goed.We hebben zaterdag erg veel lol gehad met alle mooie zeepbellen. Al met al was het een geslaagde dag.

Posted on door _ Marnix
>
Zomerkampverslag & foto's explorers online!

De explorers hebben een supergezellig zomerkamp achter de rug. Je kan het allemaal nalezen in de kampkrant. Dit jaar zijn we relatief dichtbij huis gebleven met iets minder goed weer, wat de pret gelukkig niet kon drukken. We zijn gestart met de Mullerthaltrail die we in twee dagen helemaal rond hebben gelopen (deel 2). Het was voor iedereen (behalve voor de leiding) een verassing om te starten in Echternach, waar we nieuwe Vlaamse vrienden hebben gemaakt. Beter dan de bejaarde camping in Consdorf. In Wiltz aangekomen bleek deze jongerencamping aan alle verwachtingen te voldoen! Leuke buurmeisjes en een buurjongen/meisje, uber domme scouts uit Amersfoort, overal kampvuren en harde muziek of geschreeuw na 12 uur ’s nachts, een stromende beek om in te spelen, enz. enz. enz. Waarom hebben we eigenlijk nog activiteiten buiten het terrein gedaan? We hebben ook zeker wat ondernomen: een boomklimparcours, gezwommen, mountainbiken, luxemburgstad bezocht. We hebben zelfs het kamp afgesloten met een heuse bonte avond. Het was weer top, allemaal heel erg bedankt! 

De link naar de foto's vind je hier
De kampkrant lees je hier

Posted on door _ Marnix
>
Doe mee met NLdoet op zaterdag 11 maart 2017!

Vindt u het leuk om een dag(deel) de handen uit de mouwen steken voor de Klaas Kitten Groep? Doe dan mee op zaterdag 11 maart 2017 van 09:00 -16:00 uur met NLdoet, de grootste vrijwilligersactie van Nederland.

Tijdens de komende NLdoet worden er verschillende grote en kleine klussen geklaard in én rondom de gebouwen aan de Hoge Limiet. De klussen die we willen gaan doen: 

 • Betimmeren van het materiaalhok
 • Schoonmaken binnen
 • Ramen zemen
 • Op diverse plekken schuren en schilderen
 • Elektra Beverlokaal
 • En nog veel meer ... 

Vooral hulp bij de schoonmaakwerkzaamheden is hulp meer dan welkom!

Aanmelden voor NLdoet gaat via het contactformulier. Vermeld uw naam, tijden dat u aanwezig kunt zijn en een eventuele voorkeur voor een klus. Wij verzorgen de lunch én een afsluitende borrel. Er wordt dus niet alleen gewerkt, het wordt nog gezellig ook. Alvast heel erg bedankt voor de inzet!

Posted on door Marnix Elias
>
Stanley Stekker opkomsten

De afgelopen 2 weken hebben de bevers hun best gedaan om het Stanley Stekker insigne te verdienen. Stanley Stekker is de klusjesman van Hotsjitonia en weet alles van techniek, wij als bevers hebben hier in de afgelopen weken ook veel over geleerd. Zo hebben we tijdens de eerste opkomst geleerd hoe we apparaten uit elkaar moeten halen en hoe we een robot moeten maken. En dit weekend zijn we als uitje naar de ontdekhoek gegaan waar we ook van alles hebben geleerd. De bevers hebben het goed gedaan en iedereen heeft zijn insigne dubbel en dwars verdiend.

Kijk hier voor meer foto's.

Posted on door Marnix Elias
>
Zeepkistenrace 2017

Zaterdag 11 februari hebben de Scouts meegedaan met de vijfde editie van de zeepkistenrace. Ze hebben een plek op het erepodium gekregen én staan op de voorpagina van de Havenloods! Lees het artikel hier. 

Posted on door Marnix Elias
>
Overvliegen 2016

Vandaag heeft het overvliegen weer plaatsgevonden. De oudste leden zijn 'verhuisd' naar een andere leeftijdsgroep. Het motto: "hoe ouder, des te groter de kans op een nat pak" was ook deze keer weer van toepassing! Bekijk alle foto's van deze zonnige zaterdagmiddag op onze Flickr-pagina.

Posted on door Marnix Elias
>
Beverontdekmiddag 2016

Afgelopen zaterdag vond de Beverontdekmiddag plaats. Het was gezellig druk op ons clubhuis aan de Hoge Limiet en er was van alles te doen zoals: 

 • popcorn maken 
 • natuurbingo
 • wie ben ik
 • pionieren met satéprikkers & spekjes (ja echt waar!)
 • mini-speurtocht. 

... er was zelfs een springkussen aanwezig! Wij kijken met plezier terug op een zonnige maar vooral geslaagde middag. Mocht je na het lezen van dit stukje en het bekijken van de foto's denken: "jammer dat ik er niet bij was". Meld je dan hier aan om een keer te komen kijken!

Posted on door Marnix Elias
>
Ontdekmiddag bij de Bevers op zaterdag 27 augustus 2016

GEZOCHT: stoere jongens én meiden van 4,5 tot 7 jaar! 

Speel je graag buiten en hou je van avontuur? Kom op bezoek bij de Bevers! De Bevers zijn de jongste leeftijdsgroep van Scouting. Op zaterdag 27 augustus 2016 organiseren we van 12:00 - 14:00 uur een gezellige middag met leuke activiteiten! Kom met je ouders spannende avonturen beleven en maak kennis met de bewoners van Hotsjietonia. Kijk hier voor meer informatie.

Posted on door Marnix Elias
>
Voorbereiding Explokamp

De Chef en de Directeur hebben Tjappie op verkenning gestuurd naar de zomerkamplocatie Mallorca. Gezien de temperaturen stond ook het privé zwembad op de agenda. Zie de sfeerimpressie in het filmpje en de foto’s van het kamphuis hier!

Posted on door Marnix Elias
>
Bevers bezoeken de boswachter

De boswachter wist veel te vertellen over dieren en planten en bomen in het bos, hij had mooie verhalen! We hebben opgezette dieren gezien, mochten het fredje van de boswachter aaien, de herten voeren en hebben samen met de boswachter uilenballen gezocht. Het is ongelooflijk wat je er allemaal tegenkomt! Deze opkomst was echt iets voor Rebbel, de vrouw van Bas Bos, zij weet ook altijd veel te vertellen over het leven in het bos. Maar vandaag kon zelfs Rebbel nog wat nieuws leren!  

Posted on door Blub
>
Fikkie stoken

Een gecontroleerd fikkie stoken kunnen de Explo’s wel. Maar kunnen ze het ook blussen wanneer ze het niet meer onder controle hebben. Brandweerman Erik kwam ons een cursus geven en liet ons zijn dagelijkse werkzaamheden zien. De oudste Scouts mochten meekijken en werden voorbereid op hun aankomende Explorer tijd. Iedereen is nog heel en we hebben een top opkomst gehad. Bedankt Erik! Zie de foto’s hier!

Posted on door Marnix Elias
>
Doe mee met NLdoet op zaterdag 12 maart 2016!

Wilt u een dag(deel) de handen uit de mouwen steken voor de Klaas Kitten Groep? Maak dan kennis met vrijwilligerswerk en help onze scoutinggroep een klus te klaren. Doe mee op zaterdag 12 maart 2016 van 09:00 -16:00 uur met NLdoet, de grootste vrijwilligersactie van Nederland. De hele zaterdag staan we klaar om de boel op te knappen, wij verzorgen de lunch én een afsluitende borrel. Er wordt dus niet alleen gewerkt, het wordt nog gezellig ook!  

Wat moet er allemaal gebeuren?

 • Schoonmaak van ramen
 • Schoonmaken van de dakgoten achter
 • Schoonmaken zijkant grote gebouw
 • Diverse snoeiwerkzaamheden
 • Schilderwerk kozijnen
 • Ruit Scoutslokaal vervangen
 • Repareren hemelwaterafvoer
 • Pionier-hout reorganisatie en koppen verven, nog nader overleg i.v.m. houtworm
 • Herstellen tegelplaats Bevers
 • Hek bij de ingang met nieuw prikkeldraad maken
 • Houten hek bij clubhuis vernieuwen

Met name bij de schoonmaakwerkzaamheden is hulp meer dan welkom! 

Hoe meld ik me aan?

Aanmelden voor NLdoet gaat via ons contactformulier. Kunt u alleen een dagdeel aanwezig zijn? Geen probleem! Vermeld uw naam, tijden dat u er kunt zijn en voorkeur voor een klus. Alvast heel erg bedankt voor de inzet!

Posted on door Marnix Elias
>
Scoutland Casino 2016

Zaterdagavond werd het clubhuis aan de Hoge Limiet omgetoverd in het Scoutland Casino. Na gezamenlijk het glas 'champagne' geheven te hebben op een winstgevende avond, hebben de scouts een gokje gewaagd aan de verschillende speltafels. Naast dobbelen, black jack en roulette vond er ook nog een bingo en een heuse 'Klaasloterij' plaats! De avond werd afgesloten met een prijsuitreiking waarbij de dames (Marel en Bo) uit zijn geroepen tot de allerbeste gokkers.

Posted on door Marnix Elias
>
Theaterbezoek

Traditiegetrouw hebben wij met de gehele groep het nieuwe jaar afgetrapt met een bezoek aan het Theater 't Kapelletje in het centrum van Rotterdam. Daar hebben hebben we de voorstelling 'De twee weezen in Charlois' bijgewoond. Een voorstelling waarbij actie, spanning, humor, zang en muziek elkaar in hoog tempo afwisselsen. Daarna was er in de foyer gelegenheid om nog even na te praten onder het genot van een snoepje en een drankje.  

Posted on door Marnix Elias
>
Laatste opkomsten 2015

Afgelopen zaterdag hebben de laatste opkomsten van het jaar plaatsgevonden. De eerste opkomst in het nieuwe jaar vindt plaats op zaterdag 9 januari 2016.

De leiding en het bestuur van de Klaas Kitten Groep wensen u prettige feestdagen en een voorspoedig 2016!

Posted on door Marnix
>
Explo Squad hits the Ice

De explorers hebben zich afgelopen zaterdag van hun sportiefste kant laten zien: we zijn gaan schaatsen! Sinterklaas vieren we namelijk in februari... Jammer dat alle heren (op Leon na) het af lieten weten: het is wel duidelijk wie er sportief zijn bij de explorers!

Posted on door Blub
>
Monsterschool

De Bevers zijn vorige week geslaagd voor Neistizwens Hogeschool voor Monsters en Griezels. Ze hebben er zelfs hun diploma gehaald! Bekijk hier de griezelige beelden!

Posted on door Blub
>
Overvliegen 2015

Het overvliegen vond dit jaar plaats op 26 september! Het was weer een spectaculaire dag waarbij vele een nat pak hebben gehaald. Heb je het gemist? Bekijk de GoPro-film! (met dank aan Gijs). 

Posted on door Marnix Elias
>
Extreem zaklopen met de Explo's

De Explorers gingen op avontuur door het Bergsche Bos, maarja beetje saai toch? Dus gingen ze EXTREEM zaklopen. Niet bang om vies te worden dus...

Posted on door Marnix Elias
>
Klaas Kitten Groep op Facebook!

Het is zover! De Klaas Kitten Groep heeft een 'officiële' Facebookpagina. Neem gerust een kijkje en vergeet niet om onze pagina te liken

Posted on door Marnix
>
Kom buiten spelen bij de Bevers

Ben jij super stoer, tussen de 4,5 en 6 jaar oud en ben je niet bang om een beetje vies te worden? Kom dan buiten spelen bij de bevers! Samen met andere jongens en meisjes doe je bij de bevers mee aan een gevarieerd programma. Wil je meer weten?  Bekijk dan onze bever pagina

Kom je een keer kijken? Doe mee met onze kleurplaten actie. Maak een mooi plaatje van de kleurplaat en lever 'm in tijdens één van onze opkomsten, wie weet, ga je met een mooie prijs naar huis!

Posted on door Blub
>
Volleybaltoernooi bij Scouting Hoogvliet

Voor de laatste opkomst van het seizoen zijn de Scouts afgereisd naar Hoogvliet om deel te nemen aan een Scouting volleybaltoernooi. Onze scouts streden tegen vier andere ploegen van de Olivier van Noord en de Botlektroep. De plek op het erepodium is dit jaar helaas aan ons voorbij gegaan, maar de inzet en het plezier waren er niet minder om. Ook het weer heeft ons deze dag niet in de steek gelaten. Laten we het er maar op houden dan onze Scouts beter kunnen voetballen dan volleyballen. Het was een geslaagde dag. Volgend jaar zijn we er weer bij en dan om de trofee in ontvangst te nemen natuurlijk!

Posted on door Marnix Elias
>
Scouts bouwen Hot Tub

Om alvast in Scandinavische sferen te komen, hebben de Scouts samen met de Explorers een echte houtgestookte hot tub gebouwd. Zowel de Scouts, Explorers als leiding zaagden en timmerden er op los. Ook werd het ontwerp op zeer creatieve wijze geperfectioneerd. Het resultaat mag er wezen. Na alle noeste arbeid was het heerlijk chillen in onze zelfgemaakte hot tub. 

Posted on door Marnix Elias
>
Teaser Explorerkamp 2015

De explorers gaan dit jaar naar Polen op zomerkamp! We zullen onder andere de hoge Tatra bedwingen, het mini-alpen gebied op de grens met Slowakije. We hebben Antoni vooruitgestuurd om de boel te verkennen. Check de film en vergeet je geluid niet aan te zetten!

Posted on door Marnix Elias
>
Explorers helpen KNRM

Afgelopen zaterdag zijn de Explorers naar de open dag van de Koninklijke Nederlandse Reddings Maatschappij geweest in Hoek van Holland. Dit stelde in eerste instantie niet zoveel voor met twee dronken clowns en twee informatiestands. Maar voor een kleine donatie konden we mee op een reddingsbootje. Spannend! En er was gratis ijs. Lekker! Toen we eindelijk op een reddingsboot zaten, werden we er weer afgestuurd, omdat de reddingsmannetjes echt iemand moesten redden die bij de Ertshaven was gaan zwemmen. Gelukkig kwam het bootje snel terug en begon de tocht: eerst leek het vooral op een rustig speedo-reisje waar we langs de havens voeren, daarna leken we in Pieterburen belandt met twee zeehonden aan stuurboord. Maar uiteindelijk werd het gas opengetrokken en leek het meer op the fast & the furious op het water: al driftend en racend werden we zeiknat. Kortom het was een supergeslaagde middag!

Posted on door Marnix Elias
>
RSW 2015: Scouts door naar de Landelijke Scoutingwedstijden!

De Regionale Scouting Wedstrijden (RSW) 2015 zijn voor de Scouts ook dit jaar succesvol verlopen. In totaal streden er 29 ploegen om de titel "Beste Scouts van Rotterdam en omstreken". Wij zijn erg trots op de behaalde resultaten en gaan dit binnenkort met alle scouts vieren :


 • 2e (!!) plaats: De Ashanti’s (Mette, Bo en Marel)
 • 17e plaats: The Golden Bro’s (Jan, Daan, Nathan en Isaac)
 • 28ste plaats: De Ghanestanen (Stijn T, Niels, Borre, Stijn V en Ben)


Met het behalen van de tweede plaats, gaan de Ashanti’s tijdens het Pinksterweekend op de Landelijke Scoutingwedstrijden (LSW) in Baarn samen met 650 andere Scouts strijden om de titel "Beste Scouts van Nederland".

Tijdens de RSW zijn er zeer veel foto’s gemaakt. Deze kun je allemaal bekijken op de  Facebookpagina van Regio Rond de Rotte. 

Posted on door Marnix
>
Sparen, sparen, sparen! We gaan een dagje uit!

Aan alle ouders: doet u de boodschappen bij C1000 of Jumbo? Wij sparen mee met de dagje uit zegels! Met deze actie kunnen we leuke activiteiten organiseren! We vinden het altijd leuk om een dag op pad te gaan en een paar kortingskaarten kunnen we daarbij wel gebruiken! Dus spaar mee en bezorg de groep een onvergetelijke dag! 

Kaarten of zegels kunnen ingeleverd worden in de dropbox in de hal van het centrale gebouw! 

ps. sparen kan nog tot en met 12 mei 2015

Posted on door Blub
>
NLdoet weer zeer geslaagd!

Afgelopen zaterdag deed de Klaas Kitten Groep wederom mee aan de nationale vrijwilligersdag NLdoet. Ook dit jaar was het een groot succes! Vele handen maken licht werk en dus waren er weer een hoop leden, ouders en andere vrijwilligers, die de handen uit de mouwen staken en bij ons een klus(je) kwamen klaren. Met groot materieel is er schoongemaakt, gesnoeid, getimmerd, betegeld en ga zo maar door! Na het klussen konden we genieten van een welverdiende borrel bij het kampvuur. Verder hebben we kans gezien een paar actiefoto's te maken. Het resultaat is hiernaast te bewonderen. 

Alle vrijwilligers bedankt voor jullie goede inzet en gezelligheid! Volgend jaar zijn jullie meer dan welkom. 

Posted on door Marnix Elias
>
Doe mee met NLdoet op zaterdag 21 maart!

Wilt u een dag(deel) de handen uit de mouwen steken voor de Klaas Kitten Groep? Maak dan kennis met vrijwilligerswerk en help onze scoutinggroep een klus te klaren. Doe op zaterdag 21 maart 2015 mee met NLdoet, de grootste vrijwilligersactie van Nederland. De hele zaterdag staan we klaar om de boel op te knappen, wij verzorgen de lunch en reken maar dat het nog gezellig is ook!

Wat moet er allemaal gebeuren?

 • Ruit Scoutslokaal herstellen
 • Schoonmaak van de ramen
 • Schoonmaken van de dakgoten
 • Schoonmaken zijkant grote gebouw
 • Schilderwerk kozijnen
 • Snoeiwerk
 • Repareren hemelwaterafvoer
 • Pionierhok reorganisatie
 • Boeiboord kleine gebouw
 • Straatwerk recht leggen
 • Diverse kleine klussen (handig voor als je alleen een dagdeel aanwezig kunt zijn)

Hoe meld ik me aan?

Aanmelden voor NLdoet gaat via ons contactformulier. Kunt u alleen een dagdeel aanwezig zijn? Geen probleem! Vermeld uw naam, tijden dat u er kunt zijn en voorkeur voor een klus, geef hierbij een eerste en een tweede keuze op. Wij laten u vervolgens zo snel mogelijk weten voor welke klus u wordt ingedeeld. 

Posted on door Marnix Elias
>
iScout 2015 - Eindstand: 67e van de 257

De KKG heeft afgelopen zaterdag de 67e plaats behaald bij de ISCOUT: een digitale wereldreis met doe- en denkopdrachten. We gingen online de strijd aan met meer dan 250 scoutinggroepen uit voornamelijk Nederland, maar ook uit Malta, Noorwegen, Zweden en Duitsland. We hebben gefietst in de supermarkt, in een opblaasboot gezeten in de sloot, baantjes getrokken in het clubhuis, geschilderd, gefilmd, vriendjes gemaakt met de tramconductrice en dat allemaal voor credits waarmee vragen gekocht konden worden die je bracht op de gekste plekken van de wereld. De wereld van googlemaps… Er zaten wel lastige vragen tussen zoals: Waar is het op deze dag 27 juni 2007? (Ethiopië, hier hanteren ze een andere kalender). En wanneer 0.5lbs = Italië, dan is 1.5lbs = ?: met de hints buzzfeed, dollar & lbo moest je toch echt in India terechtkomen waar je voor 5 dollar 1,5 pond koffie kan kopen. Tenslotte hebben we zelfs gespioneerd in Noord Korea waar je op de 5 van een drone test site moest klikken. Voor goede antwoorden kreeg je punten. We hebben uiteindelijk 39 punten gescoord. 2 punten meer dan onze vrienden aan de Kanaalweg. Kortom: het was een geslaagde avond!

Posted on door Floris van Leerdam
>
WIDM-KKG: Loes is de mol, Maarten winnaar

Wie is de mol? Dat stond afgelopen zaterdag 21 februari centraal bij de explorers: 10 deelnemers+1 mol kwamen om 10uur al bijeen voor een marathon uitzending.

Bij de eerste test ging het al grandioos mis, het kkg-museum bleek te moeilijk om te onthouden.. Een km weer tekort. Bij de eerste test waren Gijs, Stef en Joris de molverdachten. Stef ontsprong zelf een exit door met evenveel fouten (8!) net iets eerder de test te maken dan Dico die daardoor als eerste een rood scherm kreeg.

Na een potje Russische roulette en de ontvoering van Maarten, moesten de deelnemers stemmen op degene van wie ze dachten dat hij of zij als eerstvolgende naar huis moest! Ondanks een uitgebreide campagne van Jelle tegen Gijs, wist de laatste zich net te redden door een joker in te zetten. De overige deelnemers waren door de exit van Dico gewaarschuwd: niemand koos meer Joris als mol, maar Jelle werd bij test 2 opeens verdacht naast de usual suspects Stef en Gijs. Zelfs onze betrouwbare Leon was voor een enkeling de mol. De test werd trouwens beroerd gemaakt. Alleen Stef had meer dan de helft goed. De mol natuurlijk alles. De volgorde van inleveren bepaalde opnieuw wie kon blijven (Janneke, net aan!) en wie naar huis konden: dit keer Joris.. en Gabrielle, de mol van vorig jaar.

De spionage opdracht viel een beetje in het water, geen jokers, geen geld. Het proeven smaakte juist naar meer! In het muizengaatje werd test 3 afgewerkt. Beroerde resultaten waarbij Jelle en Janneke uiteindelijk het slechtst en langzaamste waren (maar 3 goed!). De gebruikelijke molverdachten bleven terugkomen. Maarten gebruikte zijn vrijstelling: helemaal niet nodig, want hij was de eerste die op de molvraag de naam van de mol aanvinkte!

Lees de rest van het verslag hier. 

Posted on door Marnix Elias
>
De legende van Klaas Kitten online!

Wil je weten hoe onze scoutinggroep aan zijn naam is gekomen? Dat kan je vanaf nu uitgebreid nalezen op onze website! Met dank aan Jos voor het nodige uitzoekwerk en research. Lees hier alles over het verhaal van Klaas Kitten.

Posted on door Marnix
>
Scoutland Casino

Deze zaterdagavond was het clubhuis aan de Hoge Limiet omgetoverd in het Scoutland Casino. Na gezamenlijk het glas 'champagne' geheven te hebben op een winstgevende avond, hebben de scouts een gokje gewaagd aan de verschillende speltafels.  Naast dobbelen, black jack en roulette vond er ook nog een bingo en een heuse 'Klaasloterij' plaats!  De avond werd afgesloten met een prijsuitreiking waarbij de dames (Mette, Bo en Lea) uit zijn geroepen tot de allerbeste gokkers van het Scoutland Casino. 

Posted on door Marnix Elias
>
Stamgastûh back in the game

Nu het nieuwe jaar begonnen is zijn ook de Stamgastûh weer actief. Na een hele gezellig middag in het theater, met de hele groep, heeft de stam zich verzameld voor een heerlijke pizza. Dat het water met bakken uit de hemel kwam, was voor de stam geen reden om zich te laten kennen. Een binnen activiteit was snel gekozen, lekker potje bowlen! Meest legendarisch was toch wel dat AJ de eerste twee rondes met 0 punten door wist te komen en zich vervolgens terug wist te vechten tot een goede tweede plek. Daar stond de rest wel even van te kijken. Na het bowlen werd er nog een klein drankje genuttigd in de kroeg. De gezellige avond werd vastgelegd op een ouderwetse polaroid. 

De stam heeft het komende half jaar veel leuke activiteiten op het programma staan. Zo doen we weer mee aan de Iscout, er wordt een pubquiz georganiseerd, we houden een lan-party gezamenlijk met de Explorers en natuurlijk gaan we met Pasen weer op stamweekend. 

Posted on door Blub
>
Inzameling gebruikt frituurvet

Help ook mee om afval beter te scheiden! Gebruikte vetten en oliën uit de keuken zijn prima te recyclen, maar komen nog te vaak in de vuilnisbak of het riool terecht. Dat is zonde voor het milieu! 

Houd gebruikt frituurvet en -olie thuis apart, giet het in de originele verpakking en breng het zaterdag naar de gele container op het terrein van de Klaas Kitten Groep. Zo draagt u bij aan een groene samenleving. 

Elke volle container levert bovendien geld op voor onze groep. Van dat geld kunnen wij weer leuke activiteiten organiseren en onze gebouwen en materialen onderhouden. Win-win voor het milieu en scouting! Meer informatie staat op frituurvet, recycle het.

Posted on door Marnix
>
Laatste opkomst 2014
We hebben de laatste opkomst van het jaar feestelijk afgesloten met een kerstdiner en een kampvuur voor de hele groep. Op zaterdag 27 december en zaterdag 3 januari is er geen opkomst in verband met de kerstvakantie.
De eerste opkomst in 2015 vindt plaats op zaterdag 10 januari. We brengen dan traditiegetrouw met de gehele groep een bezoek aan theater 't Kapelletje. Hiervoor zal nog een aparte uitnodiging worden verstuurd. Op zaterdag 17 januari vindt de eerste normale opkomst van het nieuwe jaar plaats.

De leiding en het bestuur van de Klaas Kitten Groep wensen u prettige feestdagen en een voorspoedig 2015!

Posted on door Marnix
>
Kerstopkomst 20 december 2014

De feestdagen zijn in volle gang en ook kerst staat weer voor de deur! Dit jaar zullen we het jaar 2014 gezamenlijk afsluiten met de hele groep! En bij de feestdagen hoort eten, dus dat doen we dan ook! We vragen iedereen een gerechtje mee te nemen. De informatiebrief vind je hier!

Posted on door Blub
>
Regio Kookwedstrijden

Op zaterdag 22 november vonden de regionale kookwedstrijden plaats op de Hoge Limiet. Met bijna 100 Scouts en meer dan 18 vuurtonnen werd er op hoog niveau gekookt. Het weer en de sfeer waren uitstekend. De Scouts hebben het met hun kookkunsten geschopt tot de 4de, 15de en 16de plaats. Van harte gefeliciteerd met dit resultaat en eet smakelijk! 

Posted on door Marnix Elias
>
Het grote KKG-recordboek

De Scouts zijn deze opkomst druk geweest met het breken van de meest uiteenlopende records, zoals: krukjes stapelen, stil zijn en zoveel mogelijk spekjes eten. In onderstaand overzicht kun je zien welke record de scouts hebben gebroken.


Record Tijd/aantal Wie
Het grote ruilspel € 0,20 naar € 18,50 geruild Nathan, Davey, Isaac
Plastic krukjes stapelen 10 Ben, Stijn
Rondje om het KKG-terrein 1:42 minuten Bo
Op de balk staan met 1 been 6:50 minuten Nathan
Zoveel mogelijk rondjes om het KKG-terrein 16 rondjes Mette
Spek in je bek 21(!!) stuks Marel, Bo
Stretch de winegum van 3cm naar 60cm Lea
Kruissjorring maken 1:35 minuten Bo
Stil zijn 1:43 uur(!) Isaac
Langste handstand 1:25 minuten Lisanne
Tennisbal slaan 30 meter Borre
KKG-hamer gooien 7,40 meter Ben
Fietsband gooien 14,90 meter Sven en Ben
Hollandse Leeuwen 4:02 minuten Stijn
Posted on door Marnix Elias
>
Groepsweekend

De foto's van het groepsweekend staan online! Bekijk ze via onze Flickr button in het linker menu. Wat hebben we het leuk gehad! Na een heerlijke dag rondbanjeren in de Burgers zoo hebben we zelf ons hok opgezocht in het clubhuis van scouting st. Christoforus. Natuurlijk waren we nog lang niet moe maar na het avond programma en veel te veel spekkies hebben we toch ons bed opgezocht. Zondag ochtend nog even flink uitgeleefd op het Spongebob springkussen en daarna snel weer naar bed, wat waren we moe! Maar het was gezellig! 

Posted on door Blub
>
Explorer Duct tape opkomst

De opkomst van vandaag was nogal plakkerig. Iedereen nam een rol duct tape mee en vervolgens liep de fantasie de vrije loop. De resultaten? Een aan de stoel vast getapete Jos, een tape pruik, een superhelden cape, een dienblad, een apen brug, een giletje en een aantal vastgeplakte Explo’s. Ook de ontsnappingscontest, waarbij de handen en de voeten aan elkaar getapet werden, was een groot succes! 

Posted on door Blub
>
Overvliegen 2014

Het overvliegen vond dit jaar plaats op 27 september! Het was weer een spectaculaire dag waarbij vele een nat pak hebben gehaald. Heb je het gemist? Het is allemaal vastgelegd met de Gopro van Gijs! 

Posted on door Blub
>
De (hulp)gidsen zetten voor het eerst een tent op!

De nieuwe gidsen en hulpgidsen hadden hun spullen nietsvermoedend meegenomen. Wat zij alleen nog niet wisten, niet iedereen bleef slapen! En wat dat alles? Nee! De gidsen en hulpgidsen wisten helemaal nog niet dat zij gids of hulpgids waren! En wat ook zij niet wisten.... ...we gingen kamperen!

De oudste welpen gingen samen met de leiding naar een kampeerveldje bij de Rottermeren. Daar moesten de welpen, naast de tenten van de leiding, ook hun eigen tent op zetten waar zij de nacht in zouden door brengen. Toen de tenten, met wat aanwijzingen van de leiding, door de welpen waren opgezet was het tijd om hout te zoeken voor een lekker kampvuur! Terwijl Rikki en Tabaqui op gasflessen een heerlijk culinair hoogstandje (broodje shoarma) aan het bereiden waren, kregen de welpen wat handige tips van onze nieuwste welpenleiding aanwinst(!) (Nu nog bekend onder de naam Gijs) over kampvuur maken.

Het avondspel was een smokkelspel, tussen de jongens en de meisjes, om de kaarsjes ongezien van Raksha bij Gijs te krijgen om zo punten te scoren. Maar in het bos waren Tabaqui en Rikki als ware krijgers, in de bomen, tussen de brandnetels, op de grond onder de bladeren, om de welpen af te schijnen. Toen Rikki en Tabaqui lekker op dreef waren (er was maar 1 welp ongezien langs!gekomen) begon het zo hard te regenen dat we allemaal doorweekt terug naar het kampeerterrein rende om daar te schuilen in een soort vervallen bouwkeet (Wat gewoon een container met wc's en wasbakken was). Uiteindelijk hebben we heerlijk warm vanuit de slaapzak 2 potjes weerwolven gespeeld!

De volgende ochtend was het natuurlijk tijd om de eigen spullen in te pakken en de tenten af te breken. De welpen braken de kletsnatte tenten af (en ruimen hem volgende week op!), terwijl Tabaqui voor iedereen een overheerlijk gebakken eitje aan het bakken was. Na het ontbijt was het natuurlijk tijd voor corvee en het inpakken de laatste ingepakte spulletjes naar de auto brengen.

Uiteindelijk werden de modderige welpen en bagage opgehaald door de papa's en de mama's, maar niet voordat de leiding nog een laatste verrassing had. De gidsen en hulpgidsen hebben namelijk nog een wel verdiende 'Nachtje kamperen' insigne gehaald!

Wil je de foto's zien? Klik hier!

Posted on door Tabaqui
>
Nieuwe lichting explorers! En een nieuwe teamleider!

Afgelopen zaterdag 27 september zijn Gijs, Loes en Manon van de scouts overgevlogen naar de explorers. En als kers op de taart komt Stefan het leidingteam versterken! Onze nieuwe teamleider…

Na eerst een traditioneel nat pak gehaald te hebben, de groepsvoorzitter deed sportief mee J, was het tijd voor de introductie. De oude explorers hadden zich uitgedost als vossen, en probeer die maar te vinden in de binnenstad van Rotterdam! Na de jacht waarbij een schamel 2 vossen werden gehunt, waren die vragen ook nog eens erg lastig… Wanneer Klaas Kitten geboren werd (1268), wanneer hij naar Engeland vertrok (1296), welke stad hij had belegerd in 1304 (Amsterdam) en hoe lang hij was (2,69).

Maar we hebben een zonnige en gezellige middag gehad! De Klaas Kitten Groep is bijzonder verheugd dat we weer een flinke groep explorers hebben, 12 man/vrouw!

Posted on door Blub
>
Stem op de Klaas Kitten Groep voor gratis zonnepanelen

Wil jij dat ook dat onze Scoutinggroep een set gratis zonnepanelen wint? Breng dan nu je stem uit op zonnestrijd.nl. Samen met 170 andere Scoutingverenigingen in heel Nederland strijden we mee naar de hoofdprijs: tien zonnepanelen op het Scoutinggebouw. Stemmen kan vanaf 24 september tot en met 31 oktober.

Natuur & Milieu deelt, met steun van de ASN Bank, vijf sets zonnepanelen uit aan Scoutinggroepen. De groep die de meeste stemmen krijgt, wint tien zonnepanelen. Voor de 2e en 3e plaats zijn tweemaal acht zonnepanelen beschikbaar. Scoutinggroepen die op de 4e en 5e plek eindigen, krijgen elk zes zonnepanelen. De daken van alle 170 deelnemende scoutinggroepen zijn gecheckt op geschiktheid voor zonnepanelen. Op 1 november maakt Natuur & Milieu de winnaars bekend. De zonnepanelen worden in november door Eneco bij de winnaars geïnstalleerd.

Stemmen

Op de website www.zonnestrijd.nl kan heel Nederland zijn stem uitbrengen op zijn favoriete Scoutinggroep. Onder de stemmers verloot Natuur & Milieu tien Wakawaka-lampen. 

Ook enthousiast?

Heeft u enthousiaste collega's, buren, een baas die geeft om de natuur of denkt u zelf veel stemmen binnen te kunnen halen? Promotie materiaal zoals posters en flyers zijn te verkrijgen bij Blub/Leontien

Posted on door Blub
>
Welpen uit de regio redden Malchi!

De Talaab poel, het water in de jungle, was verontreinigd. Het waren de mensen die olie en ander afval in het water weggooiden. Hierdoor werd Malchi ziek, ook Jacala de krokodil was niet in zijn nopjes! Gelukkig waren daar de welpen van de regio Rond de Rotte om te helpen. Door middel van allemaal leuke spellen zoals: Ren je nat, Kapitein zegt, morsen codes, bootjes maken, water verven, olie ruimen, puzzelen, dweilbal enz. is het de welpen gelukt het water uit de jungle te zuiveren. Nu kunnen Malchi en de andere waterdieren weer heerlijk zwemmen! Bekijk de foto's hier!

Groet Tabaqui

Posted on door Blub
>
Explorers beklimmen rijksmonument

De explorers zijn zaterdag 13 september op een culturele excursie geweest. Op het programma stond een rondleiding in de Van Nelle Fabriek. Steven had deze middag de leiding, en dat hebben we geweten! Allemaal uniform aan.. Die rondleidingen zaten helaas allemaal vol, maar dat houdt onze inventieve explorers niet tegen. Fabriek waar vroeger koffie, thee en tabak werd verwerkt en momenteel genomineerd is voor een UNESCO status, werd binnenste buiten gekeerd. Als je dan de bewegwijzering niet te serieus neemt, kan je zomaar op het dak belanden, naast de V van Van Nelle voor een unieke selfie!

Posted on door Blub
>
Laat je uitdagen! Word leiding!

Leiding geven bij een leeftijdsgroep die je aanspreekt, meewerken om een groot kamp te organiseren of gewoon een klusje doen op het moment dat het je uitkomt. Laat je uitdagen en zet je in als leiding bij de Klaas Kitten Groep!

Ben jij die enthousiaste en daadkrachtige vrijwilliger, op zoek naar een nieuwe uitdaging en vind je het leuk om, samen met andere leiding, programma's te bedenken en jeugdleden te begeleiden in hun persoonlijke ontwikkeling? Dan zijn wij opzoek naar jou! 

Bij ons biedt je niet alleen een leuke vrijetijdsbesteding voor kinderen, maar krijg je ook de kans jezelf te ontwikkelen. Laat je uitdagen! 

Keertje komen kijken? Neem contact op!

Laat je inspireren en bekijk ook eens de volgende downloads:

Bekijk de flyer

Functieprofiel

Posted on door Blub
>
Verslag explorerskamp 2014 – Monschau

Ook de explorers hebben een super gezellig kamp gehad op de Jugendzeltplatz Dreistegen te Monschau, Duitsland. De heenreis begon met een uitputtende fietstocht vanuit Maastricht. Onder tropische temperaturen maar met knallende beats uit de boxen, bedwongen onze helden berg na berg.

De volgende dagen hebben we een meerdaagse tocht ondernomen met een stukje fietsen over mountainbikepaden, kanoën, lopen, een avondmaal in ‘bear grylls’ stijl en een nachtje back to basics op een ‘eiland’.

Dit jaar hadden we ook een Kamp Klojo Knuffel. Ernie trok veel bekijks. De bejaarde toeristen in Monschau schrokken alleen wel toen ze hoorden dat Bert in een afkickkliniek zat. Cas was de ultieme winnaar van de KKK, zeker toen hij Ernie buiten liet slapen. Dat kan echt niet!

Uiteraard hebben we veel slappe verhalen uitgekraamd rond het kampvuur, althans als we het vuur aankregen. We waren echt de scoutingsukkels van het terrein toen we maandagavond hulp kregen van twee andere groepen. In 2014 zingen we trouwens geen liedjes meer rond het kampvuur maar knallen er gezellige deuntjes happy hardcore uit de boxen! Stefan dacht donderdagavond vriendjes te maken bij het kampvuur van een andere groep, maar hij werd keihard weggestuurd! De vrouwelijke buurtjes kwamen later wel hun excuses aanbieden voor deze snoeiharde afwijzing. Toen ze vroegen ‘hoe kunnen we het goedmaken?’ moest Herr Stefan een aantal gevatte opmerkingen inslikken en was hij er gewoon even stil van…

De omgeving van het kampfterrein werd verkend met een mini-hike naar België, een toer langs de diepte- en hoogtepunten van Monschau, heelveel ijs eten, een overheerlijke duik in het zwembad en een heuse bekentocht… Zeker 500m zonder ongelukken!

Het rodelen op woensdag was een succes: ten eerste de avontuurlijke fietstocht ernaar toe. Jos had de kortste fietsroute uitgestippeld, maar dit betekende wel dat we met onze fiets op de rug een berg moesten beklimmen! Daarna gaf de leiding het goede voorbeeld door al na twee bochten zwaar te crashen. Voor de rest hebben we alleen andere mensen verwond..

De excursie op vrijdag viel letterlijk en figuurlijk in het water, terug op het kampterrein hebben we toch nog een gezellig einde van het kamp gevierd. Dico en Joris zijn nog gedropt en geïnstalleerd. Uiteindelijk viel bijna iedereen in slaap bij het kampvuur: uitgeput maar voldaan kunnen we terugkijken op een super gezellig explorerkamp!

Posted on door Floris van Leerdam
>
Welpen op zomerkamp in Meppel

De welpen zijn vandaag goed aangekomen in Meppel, en na een eerste dag met alleen maar regen liggen ze lekker bij te komen op bed. De welpen schrijven dit kamp zelf hun eigen verhalen! Benieuwd naar hoe zij het zomerkamp beleven? Lees hier het eerste verhaal. We gaan ons best doen om ook foto's mee te sturen. Volg de avonturen ook via de twitter!

Posted on door Blub
>
Vlotvaren met de Scouts

Ook de scouts gaan met de tijd mee. Check onze te gave GoPro movie!

Posted on door Floris van Leerdam
>
Welpen mama's doen aan scouting

Normaal gesproken staan de mama's van de welpen alleen heel vroeg op om hun welp op het terrein van de Klaas Kitten groep af te zetten. Terwijl mama door sjeest naar het voetbalveld of snel wat boodschappen doet trekken de welpen het bos in! Maar op 24 mei was het anders, de mama's werden uitgenodigd voor het mama weekend om eens kennis te maken met de leuke activiteiten van scouting. Er is gelachen, het was heerlijk weer, er is heerlijk gegeten en de keuken is weer schoon! Mama's bedankt! Benieuwd naar alle activiteiten? Bekijk de foto's

Posted on door Blub
>
Explorers wanen zich in Jungleboek

Explorers wanen zich in Jungleboek: Welpenleiding heeft een ochtend rust.

De welpen hadden vanochtend wel hele rare leiding, of toch niet? Het waren de explorers die een een extreem levend jungleboek ganzenbord hadden georganiseerd! Bagheera, Akela, Kaa, Shere Khan, Hati en Rama hadden hun best gedaan met tal van opdrachten. Helaas heeft niemand de eindstreep gehaald, alle nesten moesten wel een keer terug naar start…. Dus helaas geen winnaar, maar wel heel veel lol! Baloe, Tabaqui en Gijs hadden dus een ochtend rust: zij zagen dat het goed was.

Posted on door Blub
>
Expeditie Austerlitz 2014: zon, regen, heftig & rete gezellig!

De exploreren hebben afgelopen weekend van 9-10-11 mei een zware expeditie ondernomen naar Austerlitz. De weergoden leken ons slecht gezind op de heenweg maar toen we vertrokken (na een helse donder & hagelbui) zijn we vrijdag avond, laat compleet droog overgekomen in de bossen van Soesterberg. Daar sliepen we midden in een pikdonker bos op een paalkampeerterrein van Staatsbosbeheer. Je mag daar niet drinken uit de pomp (toch Stefan?) en geen kampvuur maken (toch Ferry?). Gelukkig was dat laatste wel geregeld! Zaterdagochtend begon met een buitje, maar we kwamen uiteindelijk droog over bij de kanoverhuur in Odijk. Hier hebben we ons eerst moed ingedronken met een paar sloten koffie. Dat was nodig, want de expeditie ging per kano verder over de Kromme Rijn naar Utrecht. De explorers zijn hardcore doorzetters want een paar buitjes hebben ze met gemak overleefd. Bij die ene grote bui zijn we toch maar romantisch gaan lunchen onder een brug. In Utrecht aangekomen hebben we, na de Nieuwe en Oude Gracht te hebben gecheckt, bij een goedgemutste regenboog bar wat gedronken en gesnackt. Om 17.30 waren we die kano's echt meer dan zat en zijn we in het zonnetje teruggefietst naar Austerlitz waar sommigen het aandurfden in een hangmat te gaan slapen (Janneke, Stefan en Jos). Het diner van o.a. voorgebraden kip smaakte heerlijk (toch Joris?)! Na een kansloos oud Hollands spelletje ringgooien kwam de beheerder ons sommeren het kampvuur te blussen... ($#@^@#^%@^#$@!!!). Toen draaide de wind en ging het toch nog regenen, een mooi moment om ons bedje op te zoeken. De zondag versliepen we ons compleet. Na een stevig ontbijt begonnen de explorers aan hun laatste challenge: een helse fietstocht terug naar Rotterdam. Onder leiding van Ferry (of onder leiding van de explorers?) werden slagregens en wind getrotseerd. Super stoere explorers, want ze wilden onder geen beding tussendoor opgehaald worden.

Alle explorers bedankt voor dit geweldige weekend: grenzen zijn verlegd en het was van begin tot eind alleen maar gezellig! Jullie leiding is trots dat jullie de uitdaging zijn aangegaan en hebben laten zien alles, maar dan ook echt alles, aan te kunnen. Op zomerkamp doen we het weer rustiger aan..
Posted on door Blub
>
Breaking news: Scouts winnen RSW!

De Regionale Scouting Wedstrijden (RSW) 2014 waren nat maar zeer geslaagd! Het thema 'Waterproof' kreeg daardoor een hele andere invulling. In totaal streden er 27 ploegen om de titel "Beste Scouts van Rotterdam en omstreken". Wij zijn erg trots op de behaalde resultaten en gaan de overwinning komende zaterdag natuurlijk met alle scouts vieren :

 • 1e (!!) plaats: De Pyraathen (Gijs, Niels, Daan en Nathan)
 • 13e plaats: Manon & De Nooitgedachtpiraten (Manon, Mette, Loes, Leia en Bo)
 • 26ste plaats: De Kebabiraten (Stijn, Borre en Jan)

De Pyraathen mogen tijdens het Pinksterweekend op de Landelijke Scoutingwedstrijden (LSW) in Baarn samen met 650 andere Scouts gaan strijden om de titel "Beste Scouts van Nederland". 

Posted on door Marnix Elias
>
Koningsdag in Bergschenhoek

Tijdens koningsdag was de Klaas Kitten Groep weer aanwezig in de Leeuwenkuil (Bergschenhoek). De bezoekers konden broodjes en pannenkoeken bakken. Nieuw dit jaar, en zeer succesvol, was het popcorn maken op houtvuur. Ook de kabelbaan mocht deze keer natuurlijk niet ontbreken. We kunnen terugkijken op een druk bezochte en zeer geslaagde dag. 

Posted on door Marnix
>
Nestwedstrijden gewonnen door nest Geel!

Witte veder heeft een opvolger gevonden. De winnaar van de nestwedstrijden 2014 is nest geel. Witte veder en de welpen leiding feliciteren hen met de overwinning.

Posted on door Blub
>
Duinenmars met een zonnetje

We zijn met de gehele groep afgereisd naar Kijkduin om deel te nemen aan de 63ste editie van de Duinenmars. Voor de meesten van ons was het de eerste keer dat we meededen. De Bevers en Welpen hebben 5 kilometer gelopen. De Scouts en Explorers zelfs 15 kilometer.  Iedereen heeft de tocht zonder blaren en andere ongemakken kunnen uitlopen. Als beloning voor deze presentatie hebben we allemaal een originele Duinenmars-medaille gekregen. Zowel het weer als de sfeer waren geweldig. Volgend jaar zijn we er weer bij!    

Posted on door Marnix
>
Zeepkistenrace Scouts

De scouts hebben meegedaan aan de tweede editie van de zeepkistenrace. Samen met de andere scoutinggroepen uit de regio hebben ze gestreden voor de snelste en meest originele zeepkist. Onze scouts zijn helaas net buiten de prijzen gevallen. Aan de inzet en het mooie weer heeft het in ieder geval niet gelegen. De zeepkistenrace was weer een groot succes. Volgend jaar gaan we voor een plek op het erepodium!

Posted on door Marnix
>
NL Doet een succes!

Afgelopen weekend deed de Klaas Kitten Groep wederom mee aan de nationale vrijwilligersdag NL Doet! Het was een groot succes! Vele handen maken licht werk en dus waren er weer een hoop ouders die de handen uit de mouwen staken en bij ons een klusje kwam klaren. Er is schoongemaakt, matrashoezen genaaid, geschuurd, gelakt, gegraven, getimmerd en ga zo maar door! Tom Ruhs heeft de gezellige dag vast gelegd op de gevoelige plaat. Was je aanwezig en benieuwd hoe je er op staat? Bekijk de foto's via flickr

Alle vrijwilligers bedankt voor jullie goede inzet en gezelligheid! 

Posted on door Blub
>
Crazy 88 - Scoutsstyle

De scouts hebben deze week ook wat leuke opdrachten mogen oplossen. De damespatrouille heeft met maar liefst 61 van de 88 punten laten zien dat zij toch wel heel goed zijn in het regelen van van alles en nog wat. Gefeliciteerd!

Posted on door Floris van Leerdam
>
Bevers redden schapen

De bevers hebben afgelopen weekend weer goed hun best gedaan. We kregen een brief van Wolf Herman met de vraag of we hem wilden helpen, zijn oma was ziek en had wol nodig om een trui te kunnen breien. Nou das toevallig, gingen wij bij de lammetjes op bezoek! Konden we best wat wol mee nemen!

Toen we 's avonds terug kwamen bleek de wolf ons in de maling te hebben genomen, Sukkel bevers dat we zijn! Hij wilde alleen maar weten waar hij de lammetjes kon vinden, want hij had zo'n honger en wij hebben hem de weg gewezen! Gelukkig waren de bevers slim genoeg om een val te bouwen. We waren wolf Herman mooi te slim af! Benieuwd naar dit spannende avontuur? Bekijk de foto's!

Posted on door Blub
>
Rondje op de rails

De bevers zijn een rondje mee geweest met de historische tram! Want waar wonen wij nu eigenlijk? We weten dat we naar scouting gaan in Schiebroek en Schiebroek hoort bij Rotterdam. In Rotterdam zijn een heleboel dingen te beleven. Door goed rond te kijken hebben de bevers weer een beetje meer van Rotterdam ontdekt! Benieuwd naar de foto's? Bekijk ze hier!

Posted on door Leontien den Boogert
>
Theaterbezoek

We zijn het nieuwe jaar goed begonnen en hebben met de gehele groep een bezoek gebracht aan Theater 't Kapelletje in Rotterdam. Daar hebben hebben we de voorstelling 'De overwintering op het Noordereiland' bijgewoond. Het was een ijzingwekkend en vrolijk verhaal over de reis van doorgewinterde zeelui naar het barre noorden van Rotterdam. Na de voorstelling was er in de foyer gelegenheid om nog even na te praten onder het genot van een snoepje en een drankje.  

Posted on door Marnix
>
Laatste opkomst 2013

Vandaag hebben de laatste opkomsten van het jaar plaatsgevonden. De Welpen hadden een kerstlunch, de Bevers een kerst high tea en de Scouts een 4-gangen kerstdiner.

De eerste opkomst in het nieuwe jaar vindt plaats op zaterdag 11 januari 2014. De leiding en het bestuur van de Klaas Kitten Groep wensen u prettige feestdagen en een voorspoedig 2014!

Posted on door Marnix
>
Nieuwe website online!

Het heeft de nodige bloed, zweet en tranen gekost maar vandaag is eindelijk onze nieuwe website online gegaan. Met deze totaal vernieuwde site is de Klaas Kitten Groep digitaal weer helemaal bij de tijd.

Naast de integratie met Twitter en Flickr foto streams is er ook een agenda en een verjaardagskalender toegevoegd. En je kunt de website nu ook goed bekijken op je mobieltje of tablet. Houd de site goed in de gaten en mis niets meer!

Er wordt de komende weken nog volop gewerkt om de spreekwoordelijke puntjes op de i te zetten. Wij zijn in ieder geval trots op het resultaat en erg benieuwd wat jullie van de nieuwe website vinden. Reacties zoals tips, opmerkingen en complimenten zijn meer dan welkom.

Wij wensen jullie heel veel kijk- en leesplezier!

Het KKG-webteam

Posted on door Marnix
>
Nationale Vrijwilligersdag 2013 - Scouting is trots op jou!

Iedere week zetten 25.000 enthousiaste vrijwilligers zich in op lokaal, regionaal en landelijk niveau. Samen leveren al die vrijwilligers een positieve bijdrage aan de ontwikkeling van kinderen en jongeren en tegelijkertijd ontwikkelen zij zich zelf ook. Scouting is dan ook trots op haar vrijwilligers en wil hen vandaag, op Nationale Vrijwilligersdag, hartelijk bedanken voor hun inzet! Bekijk het filmpje:

Posted on door Marnix
>
Bezoek Loonse en Drunense Duinen

Afgelopen zaterdag zijn de scouts naar de Loonse en Drunense Duinen gegaan voor een verfrissende herfstwandeling. Het was een beetje mistig maar dat heeft de pret zeker niet mogen drukken. Na het drinken van een kop warme chocolade met slagroom zijn we moe maar voldaan weer richting Rotterdam vertrokken.

Posted on door Ashwin van Dijk
>
Zomerkamp explorers geslaagd

De explorers hebben een geweldig zomerkamp achter de rug! We hebben te voet de Sumava bedwongen, ons laten meedrijven op de Moldau en toerist gespeeld in Cesky Krumlov en Praag. We wensen de scouts en welpen ook een prettig zomerkamp!

Posted on door Ashwin
>
Bewonersdag Hillegersberg - Schiebroek

Afgelopen zaterdag hebben we met de groep op de bewonersdag van Hillegersberg gestaan! Samen met nog 4 scoutinggroepen konden de bewoners van de deelgemeente bij ons allerlei leuke activiteiten doen; broodjes bakken, schminken, kano varen en nog veel meer. Het weer was fantastisch en het publiek enthousiast. Kortom een erg geslaagde bewonersdag!

De Bevers zijn een rondje mee geweest met de kano.

Posted on door Marnix Elias
>
Explorers kampboekje online!

De explorers gaan dit jaar naar Tsjechië! Bekijk hier het kampboekje

Posted on door Marnix Elias
>
Explorers belanden in documentaire op Intercamp

Dit Pinksterweekend zijn de explorers op Intercamp geweest in Cadier en Keer! Stel je voor: 3000 scouts uit o.a. Tsjechië, Amerika, Canada, België, Duitsland, Polen, Zwitserland en NL komen bij elkaar voor een soort mini jamboree... Dan MOET je interchangen, of je nou wil of niet. De explorers hadden af en toe een aanmoediging nodig, maar het is gelukt: we hebben veel lol gehad met onze Tsjechië buurtjes en weten nu wat kuratko en kurva betekent! Minder lol hadden we met de Amerikanen die maar twee theezakjes hadden, de Polen die alleen maar aan het marcheren en paraderen waren en al die kinderen die je om 7 uur al uit je bed schreeuwden...

Posted on door Marnix Elias
>
Jotihunt groot succes, explorers Klaas Kitten zorgen voor historische 10e plek

Afgelopen weekend (19-21 oktober) zijn de explorers op Jotihunt geweest. Het weekend was een groot succes. De explorers hebben heel het weekend doorgetrokken (ze wilden geen seconde missen), de leiding heeft tussendoor het mandje opgezocht. Op uitnodiging van de Scoutinggroep Olivier van Noort deden we dit jaar voor het eerst mee aan de Jotihunt en hebben we een dikke bijdrage geleverd aan een historische 10e plek met 107 punten!

De Jotihunt is een grote vossenjacht en opdrachtenspel in de provincie Gelderland die begint op zaterdagochtend om 9.00uur en eindigt op zondagmiddag om 15uur. Dat is 30 uur continu de gekste opdrachten, raadsels en vossen ' 'hunten'. Het thema was dit jaar superhelden. Stel je voor: zaterdagochtend gaan ergens in 5 verschillende gebieden 'vossen' op pad, als je deze vindt dan krijg je punten. Je kan ze 'hunten' in je eigen gebied maar je kan ze ook hunten aan de andere kant van Gelderland. Dat hunten kun je 1x per uur doen, maar je mag ze niet volgen... Tussendoor komen op de 'basis' (Apeldoorn) aan de lopende band de gekste opdrachten en hints binnen en race je niet alleen van hot naar her om de vossen te hunten maar ook om de (foto)opdrachten uit te voeren. De vossen worden tussendoor ververst, want de hele nacht gaat het hunten gewoon door. Dus om 3uur 's nachts rij je ergens door een donker bos, samen met 10 andere groepen (laat de boswachter het niet weten..). Al met al een enerverend weekend voor onze kersverse explorers. Kijk voor meer info en foto's op de Jotihunt website.

Posted on door Marnix Elias
>
Nieuwe lichting explorers!

Zaterdag 22 september zijn Maarten, Jelle en Stef overgevlogen naar de explorers. Ook John (voor anderen Tabaqui) vloog als nieuwe begeleider explorers over via de Welpen en Scouts naar de Explorers. Na een natte overtocht maakten zij kennis met een oude traditie bij de explorers: vriendjes maken. De nieuwe explorers hebben daarvoor kennis gemaakt met allerlei vage figuren en dieren. De hockeychicks zijn helaas niet gelukt. Wel was dit scoutje van de Albert Schweitzer Scouting slachtoffer van de opdracht van de nieuwe explo's! Laten we het er op houden dat hij vooral schrok van ons Bertje.

Posted on door Marnix Elias
>
Feest: 45 jaar KKG

Dit jaar bestaat de Klaas Kitten Groep 45 jaar wat natuurlijk een goede reden is voor een leuk feestje. Wij kijken terug op een knallend feest! We kunnen zeker zeggen dat we een succesvol begin hebben gemaakt voor de komende 5 jaar. Daarnaast willen we jou natuurlijk bedanken voor jouw aanwezigheid en alle gezelligheid die je mee bracht! Heb jij ook zo genoten? Ga nog even terug naar 23 juni en bekijk alle foto's op onze fotopagina

Posted on door Marnix Elias
>