23 augustus 2014

​Verslag explorerskamp 2014 – Monschau


Gepubliceerd door: Floris van Leerdam

Ook de explorers hebben een super gezellig kamp gehad op de Jugendzeltplatz Dreistegen te Monschau, Duitsland. De heenreis begon met een uitputtende fietstocht vanuit Maastricht. Onder tropische temperaturen maar met knallende beats uit de boxen, bedwongen onze helden berg na berg.

De volgende dagen hebben we een meerdaagse tocht ondernomen met een stukje fietsen over mountainbikepaden, kanoën, lopen, een avondmaal in ‘bear grylls’ stijl en een nachtje back to basics op een ‘eiland’.

Dit jaar hadden we ook een Kamp Klojo Knuffel. Ernie trok veel bekijks. De bejaarde toeristen in Monschau schrokken alleen wel toen ze hoorden dat Bert in een afkickkliniek zat. Cas was de ultieme winnaar van de KKK, zeker toen hij Ernie buiten liet slapen. Dat kan echt niet!

Uiteraard hebben we veel slappe verhalen uitgekraamd rond het kampvuur, althans als we het vuur aankregen. We waren echt de scoutingsukkels van het terrein toen we maandagavond hulp kregen van twee andere groepen. In 2014 zingen we trouwens geen liedjes meer rond het kampvuur maar knallen er gezellige deuntjes happy hardcore uit de boxen! Stefan dacht donderdagavond vriendjes te maken bij het kampvuur van een andere groep, maar hij werd keihard weggestuurd! De vrouwelijke buurtjes kwamen later wel hun excuses aanbieden voor deze snoeiharde afwijzing. Toen ze vroegen ‘hoe kunnen we het goedmaken?’ moest Herr Stefan een aantal gevatte opmerkingen inslikken en was hij er gewoon even stil van…

De omgeving van het kampfterrein werd verkend met een mini-hike naar België, een toer langs de diepte- en hoogtepunten van Monschau, heelveel ijs eten, een overheerlijke duik in het zwembad en een heuse bekentocht… Zeker 500m zonder ongelukken!

Het rodelen op woensdag was een succes: ten eerste de avontuurlijke fietstocht ernaar toe. Jos had de kortste fietsroute uitgestippeld, maar dit betekende wel dat we met onze fiets op de rug een berg moesten beklimmen! Daarna gaf de leiding het goede voorbeeld door al na twee bochten zwaar te crashen. Voor de rest hebben we alleen andere mensen verwond..

De excursie op vrijdag viel letterlijk en figuurlijk in het water, terug op het kampterrein hebben we toch nog een gezellig einde van het kamp gevierd. Dico en Joris zijn nog gedropt en geïnstalleerd. Uiteindelijk viel bijna iedereen in slaap bij het kampvuur: uitgeput maar voldaan kunnen we terugkijken op een super gezellig explorerkamp!

Terug naar overzicht

Kom je kijken?

Draai een dagje mee

Muziek maken, sportieve dingen doen, hutten bouwen en vooral veel lol maken met vrienden en vriendinnen?
Kom kijken

Facebook

Flickr

Gefeliciteerd

19 00:00:00 november
Luuk de Groot
21 november
Jan van Loenhout
22 november
Michael Pool
3 00:00:00 december
Boaz Compas
4 00:00:00 december
Eline Wesemann
15 december
Floris van Leerdam
17 00:00:00 december
Kasper Janssen
18 december
Marnix Elias
23 00:00:00 december
Vasilios Koulitsas